Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: indyk

Faszerowany filet z indyka

Cykl – przepisy mistrzów Składniki: filet z indyka – 360dkg rodzynki – 0,5dkg orzechy włoskie – 0,5dkg papryka świeża – 0,15dkg babka piaskowa – 0,8dkg sos cytrynowo-miodowy (miód – 80 g; cytryna 4 szt.; śmietana 36% – 200g) ryż dziki – 400 g buraczki drążone konserwowe mieszanka warzywna chinska – 240 g Sposób przyrządzenia: Filety…

Galaretka z indyka

Składniki: • indyk • 10 dag słoniny • 45 dag cielęciny • 25 dag wątróbki cielęcej • sól, pieprz • 3 jaja • 2 bułki • ozór cielęcy • włoszczyzna • nóżki cielęce • 2 białka Sposób przyrządzenia: Oczyszczonego indyka, odrzuciwszy podroby, rozpłatać ostrożnie na grzbiecie, wyjąć kości, skroić mięso, jakie przy kościach zostało, posolić…

Udko z indyka w warzywach

Składniki: uda z indyka dowolny zestaw warzyw przyprawy Sposób przyrządzenia: Udko gotujesz w osolonej wodzie z dodadkiem liścia laurowego do miękkości(ok.2godz.)Obierasz od kości rzucasz na rozgrzany tłuszcz,zaraz za mięskiem pokrojoną cebulkę,marchewkę(dodajesz warzywa jakie chcesz jakie lubisz im więcej tym lepiej,dodane mogą być również pieczarki)lekko podsmarzasz podlewasz wodą doprawiasz i dusisz aż warzywa będą miękkie.Smacznego