Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: herbaty

Mrożona herbata

Składniki: 500 ml herbaty cukier kostki lodu schłodzona woda mineralna plasterki cytryny Sposób wykonania: Zaparzoną herbatę odstawić do ostygnięcia a potem mocno schłodzić w lodówce. Następnie przelać ją do szklanek. Doprawić do smaku cukrem. Wrzucić kostki lodu i uzupełnić wodą mineralną.

Herbata myśliwego

Składniki: 3 torebki herbaty miętowej 125 syropu woldmeister skórka z pomarańczy Sposób wykonania: Herbatę zaparzyć w 750 ml wrzątku. Gdy się zaparzy torebki wyjąć a do herbaty dodać z syropem. Całość dokładnie wymieszać i przelać do szklanek. Udekorować skórką z pomarańczy.

Herbata z marakują

Składniki: 10 łyżeczek herbaty z marakują 8 łyżek grenadyny 250 g lodów z marakui kostki lodu Sposób wykonania: Herbatę zaparzyć w 750 ml wrzącej wody. Odstawić do ostygnięcia po czym przecedzić i schłodzić w lodówce. Następnie wlać grenadynę i dokładnie wymieszać. Podawać z lodami.