Składniki: 250 g zielonych szparagów 14 łyżeczki soli 4 kromki bagietki 4 cienkie plastry masła 1 łyżka kaparów z zalewy 1 łyżka oliwy Sposób wykonania: Ze szparagów odciąć zdrewniale końce po czym gotować je w osolonej wodzie około 5 minut po czym je odcedzić i przelać zimną wodą. Następnie na każda kromkę położyć plasterek masła…
Tag: grzanki
Listy
Grzanki na przekąskę
by Monika • • 0 Comments
Składniki: 10 dag sera żółtego ząbek czosnku pieprz cyane 2 łyżki keczupu 1 łyżka musztardy 2 łyżki majonezu bagietka natka pietruszki do posypania Sposób przyrządzenia: Ser utrzeć na tarce o małych oczkach, dodać keczup, musztardę, majonez i zmiażdżony czosnek. Wymieszać dokładnie, doprawić pieprzem cyane i solą. Bagietkę pokrajać w krążki o grubości 2 cm, posmarować…
Grzyby
Podgrzybki na grzankach
by Weronika Gajda • • 0 Comments
Składniki: 500 g podgrzybków 2 cebule 2 ząbki czosnku sól pieprz natka pietruszki wek Sposób wykonania: Bułkę pokroić na szerokie kromki, które natrzeć rozgniecionym czosnkiem, wówczas wstawić Dor rozgrzanego piekarnika i lekko podpiec. W między czasie cebulę posiekać a grzyby pokroić w kostkę i przesmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Na podpieczonych kromkach rozsmarować grzyby z cebulką…