Składniki: 75 dkg filetów z tilapii (lub innej ryby) ¼ szklanki rozpuszczonego masła 1 łyżka posiekanego koperku 1 łyżka soku z cytryny bułka tarta sól, biały pieprz Sposób przyrządzenia: Filety umyć, osuszyć, przyprawić solą i pieprzem. Odstawić na 30 minut. Rozpuszczone masło dokładnie wymieszać z koperkiem i sokiem z cytryny. Każdy filet moczyć w sosie…
Tag: grillowana
Grill
Polędwica wołowa na dziko z grilla
by Dorcia • • 0 Comments
Grill
Aromatyczny filet rybny z grilla
by dominikab • • 0 Comments
Grill
Bagietka z grilla
by Roman • • 0 Comments
Składniki: 1 nie spieczona bagietka masło posiekana natka pietruszki tarty ser drobno posiekany czosnek Sposób przyrządzenia: Bagietkę przekroić wzdłuż na połowę, a potem na pożądanej długości porcje. Masło rozetrzeć dokładnie z czosnkiem. Każdy kawałek bagietki posmarować masłem czosnkowym, posypać natką pietruszki i tartym serem. Zapiekać na gorącym grillu, przykryte tackami do grillowania, aż ser się…
Grill
Sałata rzymska z grilla
by Tadeusz • • 0 Comments
Składniki: 6 łyżek sosu sojowego 1,5 łyżki oleju sezamowego 2 łyżki wytrawnego białego wina 1 łyżka cukru brązowego 1 łyżka startego świeżo imbiru 3 małe głowy sałaty rzymskiej Sposób przyrządzenia: Zmiksować wszystkie składniki sosu. Główki sałaty dokładnie wypłukać i osuszyć, przeciąć wzdłuż na polówki. Grillować na grillu przez 5 do 7 minut kilkakrotnie odwracając, pod…