Składniki: 50ml czystej wódki 75ml soku grejpfrutowego 50ml grenadine plasterek limonki 3-4 kostki lodu Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki wymieszać. Podawać z lodem i plasterkiem limonki. Uwagi : syrop grenadine można dostać bardzo dobrych marketach. Przepis nadesłano na konkurs Mistrz x 3 autor: Riczi
Tag: gotowanie
Ciastka
Migdałowe sufleciki z ananasem
by Frugo • • 0 Comments
Składniki: • 10 dag mielonych migdałów • 1/2 szklanki cukru pudru • 2 jajka • 1/4 kostki masła • 3 łyżki mąki • 4 plastry ananasa Wykonanie: Masło stopić. Mielone migdały wymieszać z cukrem pudrem i około 1/5 szklanki wody, ucierać dodając stopniowo jajka, stopione masło i mąkę. Masę włożyć na godzinę do lodówki. Krążki…
Desery
Błyskawiczny deser
by Pastuch • • 0 Comments
Lody
Lody mleczne
by Pastuch • • 0 Comments
Łosoś
Stek z łososia norweskiego w papilocie
by marek • • 0 Comments
Składniki: (10 porcji) dzwonek z łososia norweskiego – 1,8 kg Marynata: czosnek – 0,05 kg olej – 0,10 l wino białe wytrawne – 0,15 l jarzynka cytryna pergamin Sposób przyrządzenia: Łososia pokrojonego w dzwonka marynujemy z czosnkiem, olejem, jarzynką i białym winem. Pozostawiamy na mniej więcej 3 godziny. Zawijamy w pergamin wysmarowany olejem i pieczemy…