Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: gotowanie

Grenadine

Składniki: 50ml czystej wódki 75ml soku grejpfrutowego 50ml grenadine plasterek limonki 3-4 kostki lodu Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki wymieszać. Podawać z lodem i plasterkiem limonki. Uwagi : syrop grenadine można dostać bardzo dobrych marketach. Przepis nadesłano na konkurs Mistrz x 3 autor: Riczi

Migdałowe sufleciki z ananasem

Składniki: •  10 dag mielonych migdałów •  1/2 szklanki cukru pudru •  2 jajka •  1/4 kostki masła •  3 łyżki mąki •  4 plastry ananasa Wykonanie: Masło stopić. Mielone migdały wymieszać z cukrem pudrem i około 1/5 szklanki wody, ucierać dodając stopniowo jajka, stopione masło i mąkę. Masę włożyć na godzinę do lodówki. Krążki…

Stek z łososia norweskiego w papilocie

Składniki: (10 porcji) dzwonek z łososia norweskiego – 1,8 kg Marynata: czosnek – 0,05 kg olej – 0,10 l wino białe wytrawne – 0,15 l jarzynka cytryna pergamin Sposób przyrządzenia: Łososia pokrojonego w dzwonka marynujemy z czosnkiem, olejem, jarzynką i białym winem. Pozostawiamy na mniej więcej 3 godziny. Zawijamy w pergamin wysmarowany olejem i pieczemy…