Składniki:
- 150 g jogurtu
- 100 ml słodkiej śmietanki
- 75 g gorgonzoli
- szczypta cukru
- sól
Składniki: 30 dag makaronu kokardki 50 dag brokułów 15 dag sera gorgonzola 4 łyżki posiekanego szczypiorku 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 łyżka oliwy sól pieprz Sos: ½ szkl. majonezu ½ szkl. śmietany 1 łyżka białego octu winnego sól pieprz Sposób wykonania: Brokuły podzielić na różyczki wrzucić na osolony wrzątek i gotować około 3 minut.…
Skladniki: 40 dag makaronu 20 dag Gorgonzoli 15 dag szynki parmeńskiej 12 czarnych oliwek 1 łyżka orzechów włoskich 1 łyżka octu winneg 6 łyżek oliwy 1 pęczek bazylii sol pieprz Sposób wykonania: Makaron ugotować al. dente w dużej ilości osolonej wody. Odcedzić i natychmiast skropić odrobina oliwy. W salaterce wymieszać ocet i oliwę.…