Półmięsne Gołąbki z mięsem by Bahus • 30 maja 2005 • 1 Comment Składniki 8 dużych liści kapusty 30 dag mielonego mięsa 1 szklanki tartej bułki 3 cebule 2 łyżki tłuszczu 1 jajko sól, pieprz 2 łyżki koncentratu pomidorowego sól, pieprz, cukier, czerwona sproszkowana papryka Read more →
Półmięsne Gołąbki lwowskie by Bahus • 17 maja 2005 • 1 Comment Składniki 40 dag mielonej wieprzowiny, 50 dag kaszy gryczanej, 20 dag boczku, 2 jajka, 1 szklanka śmietany, 2 szklanki bulionu pomidory lub koncentrat, kapusta raczej spora Read more →
Półmięsne Gołąbki z włoskiej kapusty by Bahus • 6 maja 2005 • 0 Comments Składniki: 8 dużych liści włoskiej kapusty 3 cebule 50 dag mielonej wieprzowiny 3 łyżki tłuszczu 2 łyżki musztardy 2 duże kiszone ogórki 1 łyżka kminku 300 ml bulionu z warzyw (może być z kostki) 200 ml śmietany 1 łyżeczka mąki sól i pieprz do smaku Read more →
Wegetariańskie Gołąbki z sosem pomidorowym by Mudzia • 30 kwietnia 2005 • 0 Comments Składniki: • 8-12 liści kapusty • 1 szklanka ryżu • 1 cebula (posiekana) • 15 dag pieczarek • 2 jajka • 1 szklanka przecieru pomidorowego • 1/2 szklanki śmietany • 1 łyżeczka mąki • 1 łyżeczka vegety • sól • pieprz • zielenina • tłuszcz Read more →
Półmięsne Gołąbki inaczej 2 by Aneta • 4 kwietnia 2005 • 0 Comments Składniki: • ½ kg mięsa • 1 szklanka ryżu, • ½ szklanki kaszy manny, • ćwiartka kapusty, • 2 jajka, • 1 cebula, • pieprz, • sól. Sos: • 1 ½ litra wody, • 2 kostki rosołowe, • ok. ½ słoiczka przecieru pomidorowego, • 2 łyżki keczupu. Read more →