Skład: 50dkg gęsich wątróbek 3-4 cebule 2 łyżki smalcu lub margaryny sól, pieprz 1/2 szklanki śmietany 2 łyżki mąki 2 ½ szklanki ryżu lub kaszy perłowej na sypko 3 łyżki naci pietruszki Sposób wykonania: Wątróbki umyć, osuszyć, przekroić każda na 4 części, oprószyć mąką i zarumienić na tłuszczu, pod koniec dodać pokrojoną w kostki cebule.…
Tag: gęsie
Gęś
Gęsie wątróbki smażone
by Anna • • 0 Comments
Skład: 750g gęsich wątróbek Tłuszcz gęsi Cebula Mleko Sposób wykonania: Wątróbki zalać zimnym mlekiem na jedną godzinę. Potem wyjąć z mleka i osuszyć. Na patelnię położyć tłuszcz z gęsi, dodać odrobinę wody i pociętą w plastry cebulę. Smażyć, aż woda odparuje, a cebula się zeszkli. Wtedy dodać wątróbkę pociętą w plastry i smażyć na…