Skład: 1 kg żołądków gęsich lub indyczych 1 kg cebuli czosnek gęsi lub kaczy tłuszcz (ew. oliwa) sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Żołądki sparzyć kilkakrotnie przelewając je wrzątkiem na sitku 3 – 4 razy. Podsmażyć cebulę, do podsmażonej cebuli wycisnąć kilka ząbków czosnku (zależnie od upodobania). Do tego dodajemy żołądki, całość dokładnie mieszamy i dodajemy trochę…
Tag: gęś
Dziczyzna
Dzikie ptactwo – kilka rad praktycznych
by Michał Milak • • 0 Comments
Kiedy dzika kaczka, bażant i przepiórka zostaną oskubane z pierza, wtedy można być pewnym, że na stół trafią klasyczni przedstawiciele wytwornej kuchni. Dzikie ptactwo najlepiej smakuje w czasie jesiennych i zimowych miesięcy. Albowiem w okresie od października do marca jest dozwolony odstrzał żyjącej w naturalnych warunkach skrzydlatej zwierzyny. Renomowane sklepy prowadzące sprzedaż dziczyzny lub specjalistyczne…