Skład:4 średnie jabłka najlepiej renety 4 łyżki cukru cynamon tarta skorka cytr. 2 łyżki galaretki porzeczkowej 3 – 4 łyżki rumu wiśnie z konfitury Sposób wykonania:Z jabłek ostrożnie wydrążyć gniazda nasienne, obrać i wstawić do rondelkazalewając do przykrycia woda z cukrem i 2 łyżkami rumu, dodać przyprawy igotować ok. 10 min na najmniejszym ogniu, aby…
Tag: galaretka
Desery
Jabłka z rumem
by A. • • 0 Comments
Składniki:– 4 średnie jabłka najlepiej renety– 4 łyżki cukru– cynamon– tarta skorka cytr.– 2 łyżki galaretki porzeczkowej– 3-4 łyżki rumu– wiśnie z konfitury Sposób przyrządzenia:Z jabłek ostrożnie wydrążyć gniazda nasienne, obrać i wstawić do rondelka zalewając do przykrycia woda z cukrem i 2 łyżkami rumu, dodać przyprawy i gotować ok. 10 min na najmniejszym ogniu,…