Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: fasolka szparagowa

Zupa fasolowa z marchewką

Składniki: 3 marchewki 20 dag zielonej fasolki szparagowej 20 dag żółtej fasolki szparagowej 1 brokuł 1 torebka ugotowanego ryżu 1 l rosołu 2 kostki rosołowe sól pieprz vegeta Sposób wykonania: Marchewkę pokroić w talarki, dodać do niej obie fasolki oraz brokuł podzielony na różyczki. Zalać całość rosołem, wrzucić jeszcze kostki rosołowe i gotować na małym…

Sałatka z fasolki szparagowej z jajkiem

Składniki: ½ kg fasolki szparagowej 4 jajka 3 łyżki majonezu szczypiorek sól pieprz słoik marynowanych pieczarek Sposób wykonania: Fasolkę pokroić na małe kawałki, które zalać osolonym wrzątkiem i ugotować na półmiękko po czym je odcedzić i odstawić do ostygnięcia. W między czasie ugotować jajka na twardo po czym je obrać i pokroić w kostkę. Jajka…

Fasolka szparagowa smażona z żółtym serem

Składniki: 50 dkg fasolki szparagowej 2 łyżki majonezu 2 ząbki czosnku 10 dkg tartego sera 2 łyżki oleju sól, biały pieprz Sposób przyrządzenia: Fasolkę dokładnie wypłukać, zalać wrzątkiem, dodać sól, ugotować, odcedzić. Na patelni rozgrzać olej, dodać obrany i pokrojony czosnek, chwilę smażyć mieszając, dodać fasolkę, a po kilku minutach smażenie dodać majonez i ser.…

Fasolka szparagowa z pomidorami

Składniki: 1 kg żółtej lub zielonej fasolki szparagowej 2 duże cebule 50 dkg pomidorów 2 ząbki czosnku 3 łyżki posiekanej natki pietruszki sól, pieprz, cukier Sposób przyrządzania: Strąki  fasoli umyć, pokroić na połowę, zalać wrzątkiem, gotować powoli 10 minut, odcedzić.  Obraną i drobno pokrojoną cebulę zeszklić w rondlu na podgrzanym oleju, dodać obrane ze skóry…