Składniki: 3 marchewki 20 dag zielonej fasolki szparagowej 20 dag żółtej fasolki szparagowej 1 brokuł 1 torebka ugotowanego ryżu 1 l rosołu 2 kostki rosołowe sól pieprz vegeta Sposób wykonania: Marchewkę pokroić w talarki, dodać do niej obie fasolki oraz brokuł podzielony na różyczki. Zalać całość rosołem, wrzucić jeszcze kostki rosołowe i gotować na małym…
Tag: fasolka szparagowa
Sałatki
Sałatka z fasolki szparagowej z jajkiem
by Asia Łopatka • • 0 Comments
Składniki: ½ kg fasolki szparagowej 4 jajka 3 łyżki majonezu szczypiorek sól pieprz słoik marynowanych pieczarek Sposób wykonania: Fasolkę pokroić na małe kawałki, które zalać osolonym wrzątkiem i ugotować na półmiękko po czym je odcedzić i odstawić do ostygnięcia. W między czasie ugotować jajka na twardo po czym je obrać i pokroić w kostkę. Jajka…
Fasolka szparagowa
Fasola szparagowa ze śmietaną
by Kornelia Bobek • • 0 Comments
Składniki: 1 kg fasoli szparagowej/ może być mrożona/ ½ litra wody 1 duża cebula 3 dkg mąki 3 dkg masła 1 szklanka śmietany sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Fasolę pokroić na małe ukośne kawałki, pokroić cebulę w kosteczkę, dodać do fasoli i zalać wrzącą wodą, dodać tłuszcz i zagotować na dużym ogniu pod przykryciem. Do śmietany…
Fasolka szparagowa
Fasolka szparagowa smażona z żółtym serem
by Ala Bodnar • • 0 Comments
Składniki: 50 dkg fasolki szparagowej 2 łyżki majonezu 2 ząbki czosnku 10 dkg tartego sera 2 łyżki oleju sól, biały pieprz Sposób przyrządzenia: Fasolkę dokładnie wypłukać, zalać wrzątkiem, dodać sól, ugotować, odcedzić. Na patelni rozgrzać olej, dodać obrany i pokrojony czosnek, chwilę smażyć mieszając, dodać fasolkę, a po kilku minutach smażenie dodać majonez i ser.…
Fasolka szparagowa
Fasolka szparagowa z pomidorami
by Ula Chmielarz • • 0 Comments
Składniki: 1 kg żółtej lub zielonej fasolki szparagowej 2 duże cebule 50 dkg pomidorów 2 ząbki czosnku 3 łyżki posiekanej natki pietruszki sól, pieprz, cukier Sposób przyrządzania: Strąki fasoli umyć, pokroić na połowę, zalać wrzątkiem, gotować powoli 10 minut, odcedzić. Obraną i drobno pokrojoną cebulę zeszklić w rondlu na podgrzanym oleju, dodać obrane ze skóry…