Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: farsz

Plemiennie z mięsem jelenia

Ciasto: 1 2/3 szkl mąki 1 jajko 1/3 szkl. wody Nadzienie: 400 g mięsa jelenia 200 g surowej szynki 200 g tłuszczu 1 cebula łyżka masła sól pieprz Sposób wykonania: Składniki podane na ciasto dokładnie wyrobić ze sobą. Następnie szynkę oraz mięso posiekać po czym dodać do nich posiekaną cebulę oraz rozdrobniony tłuszcz. Całość dokładnie…

Farsz z mięsa do naleśników

Składniki: 300 g ugotowanego mięsa 300 g cebuli 2 łyżki masła 2 jajka 3 łyżki tartej bułki 3 łyżki śmietanki 22% sól pieprz Sposób wykonania: Mięso zemleć a cebulę posiekać i podsmażyć na rozgrzanym maśle. Następnie mięso wymieszać z cebulą oraz surowym jajkami, śmietaną oraz tarta bułką. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Farsz z grzybów do naleśników

Składniki: 400 g borowików 300 g cebuli 2 łyżki masła 1 jajko 1 łyżeczka mąki 100 ml śmietanki sól pieprz Sposób wykonania: Cebulę posiekać i zeszklić ją na rozgrzanym maśle, wówczas dodać pokrojone grzyby i smażyć aż odparuje cały płyn, wówczas oprószyć całość mąką. Całość wymieszać i nadal smażyć aż mąka się zarumieni, wówczas dodać…