Składniki: 7 g zmielonej kawy woda- 2/3 objętości filiżanki Sposób wykonania: Kawę przesypać do filiżanki po czym zalać ją wrzącą, ale nie gotującą się wodą. Do smaku można dosłodzić cukrem.
Tag: espresso
Listy
Kawa z miodem
by Bożena Pawełek • • 0 Comments
Składniki: 2 filiżanki kawy 2 łyżeczki miodu Sposób wykonania: Gorącą kawę wymieszać razem z miodem.
Listy
Espresso truskawkowe
by Iza Puzio • • 0 Comments
Składniki: ok. 1 cm musu truskawkowego ok. 1 cm gorącej lub zimnej czekolady 1 porcja osłodzonego espresso piana z mleka Sposób wykonania; Do wysokiego kieliszka nałożyć mus truskawkowy, później wlać czekoladę a na koniec espresso. Samą górę polać pianką z mleka.
Listy
Kawa ananasowo-rumowa
by Bożena Kleszcz • • 0 Comments
Składniki: 1 porcja espresso 50 ml soku ananasowego 20 ml rumu 1 łyżeczka miodu lód Sposób wykonania: Wszystkie podane składniki dokładnie ze sobą wymieszać i przelać do szklanki.
Listy
Kawowe amaretto
by Kornelia Rogulska • • 0 Comments
Składniki: 1 porcja gorącego espresso 20 ml syropu amaretto spienione mleko (ok. 100 ml) starta skórka pomarańczy Sposób wykonania: Espresso wymieszać z syropem i mlekiem. Przelać do filiżanki i posypać skórką z pomarańczy.