Składniki: 7 g zmielonej kawy woda odrobina likieru Sposób wykonania: Kawę przesypać do filiżanki po czym zalać ją wrzącą, ale nie gotującą się wodą. Następnie wlać likier i wymieszać.
Tag: espresso
Listy
Espresso z brandy
by Edyta Krzemień • • 0 Comments
Składniki: 7 g zmielonej kawy woda odrobina brandy Sposób wykonania: Kawę przesypać do filiżanki po czym zalać ją wrzącą, ale nie gotującą się wodą. Następnie wlać brandy i wymieszać.
Listy
Espresso corretto
by Edyta Krzemień • • 0 Comments
Składniki: 7 g zmielonej kawy woda odrobina grappy Sposób wykonania: Kawę przesypać do filiżanki po czym zalać ją wrzącą, ale nie gotującą się wodą. Następnie wlać grappy i wymieszać.
Listy
Espresso ristretto
by Edyta Krzemień • • 0 Comments
Składniki: 7 g zmielonej kawy woda Sposób wykonania: Do filiżanki wsypać kawę po czym zalać ja wrzącą ale nie gotującą wodą. Woda powinna sięgać tylko do połowy filiżanki.
Listy
Podwójne espresso
by Edyta Krzemień • • 0 Comments
Składniki: 7 g zmielonej kawy woda- 2/3 objętości filiżanki Sposób wykonania: Kawę przesypać do filiżanki po czym zalać ją wrzącą, ale nie gotującą się wodą. Do smaku można dosłodzić cukrem.