Składniki: porcja gorącego espresso 100 ml gorącej czekolady rozcieńczonej pól na pół z mlekiem bita śmietana Sposób wykonania: Kawę wymieszać z czekoladą. Przelać do filiżanki i udekorować bitą śmietaną.
Tag: espresso
Listy
Ice coffe miętowo – czekoladowa
by Olga Kuśnierz • • 0 Comments
Składniki: 1 porcja espresso 20 ml syropu miętowo-czekoladowego (lub po 10 ml miętowego i 10 ml czekoladowego) 120 ml mleka 0,5% szklanka lodu Sposób wykonania; Wszystkie podane składniki wymieszać a shakerze i przelać do szklanki.
Listy
Cafe Rappe Oli
by Ola Maj • • 0 Comments
Składniki : kawa espresso zimna woda lód cukier Sposób wykonania: Kawę wodę, pokruszony lód dokładnie zmiksować. Przelać do szklanki i doprawić do smaku cukrem.
Listy
Kawa i lady waniliowe
by Ewelina • • 0 Comments
Składniki : filiżanka mocnej espresso filiżanka lodów waniliowych Sposób wykonania: Zaparzoną i schłodzoną kawę zmiksować razem z lodami waniliowymi. Przelać do szklanki i podawać ze słomką.
Listy
Latte macchiato
by Danuta • • 0 Comments
Składniki : filiżanka espresso szklanka mleka Sposób wykonania: Mleko doprowadzić do wrzenia w kąpieli wodnej po czym przelać go do szklanki. Następnie uzupełnić zaparzaną kawą.