Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: egzotyczne

Salsa z ananasa

Składniki: 1 puszka ananasa w kawałkach sok z 1 cytryny 1 zielona, oczyszczona i pokrojona papryka 2 posiekane ząbki czosnku 1 pokrojona w kostkę czerwona cebula 1 oczyszczona z nasion, drobno pokrojona papryczka chili 1 łyżeczka posiekanej drobno naci kolendry Sposób przyrządzenia: Kawałki ananasa obsączyć z zalewy. W salaterce wymieszać wszystkie składniki, odstawić na 60…

Ananas w serowej panierce

Składniki: 2 puszki ananasa konserwowanego 1 szklanka tartego sera cheddar 6 łyżek mąki 1 szklanka brązowego cukru 1 szklanka zmielonych krakersów 4 łyżki rozpuszczonego masła Sposób przyrządzenia: Krążki ananasa dokładnie obsączyć z zalewy. Mąkę wymieszać z cukrem i tartym serem. W mieszance dokładnie obtoczyć krążki ananasa, ułożyć na blasze do pieczenia, polać masłem i posypać…

Przygotowanie ananas do spożycia

1. Musimy zaopatrzyć się w duży i ostry nóż i plastikową deskę do krojenia.           2. Obieranie ananasa zaczynamy od odcięcia liści. Liście odcinamy poziomo, jednym ruchem u nasady. Powinniśmy zrobić to tak, by widać było pachnący, żółty miąższ owocu.            3. Ananasa kroimy w pionie na…

Banany z kiwi i pomarańczami w bitej śmietanie

Składniki: 4 dojrzałe banany 2 pomarańcze 2 owoce kiwi 10 dkg kaka mieszanego z cukrem pudrem bita śmietana Sposób przyrządzenia: Banany obrać pokroić skośnie w plastry. Każdy plaster obtoczyć w cukrze wymieszanym z kakałem. Kiwi i pomarańcze obrać, pokroić w plastry. Plastry kiwi i pomarańczy umieścić w szklanym pucharkach, zalać śmietaną, obłożyć plastrami bananów.