Skład:
- 1 bażant
- 1 szklanka octu
- 1 łyżka utłuczonych przypraw (ziele angielskie, pieprz, szałwia, estragon, bazylia, skórka otarta z cytryny)
- 5dkg słoniny
- 1 szklanka wina białego wytrawnego
- 1 łyżka masła
- sok z cytryny
- sól
Read more →
Składniki:
- 1 kg mięsa z dzika lub sarny,
- 10 dag boczku wędzonego,
- 25 dag pieczarek,
- 3 łyżki sklarowanego masła,
- 4 średnie cebule,
- po 1 czubatej łyżce koncentratu pomidorowego i mąki,
- szklanka wytrawnego czerwonego wina,
- 1 liść laurowy,
- 2 goździki,
- 4 ziarnka jałowca,
- sól, pieprz,
- 2 łyżki galaretki porzeczkowej,
- natka do przybrania.
Read more →