*Cykl – przepisy mistrzów. Składniki: Comber z jelenia – 20 dk Świeże prawdziwki – 10 dk Czerwone wino – 200 ml Sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Umyty i oczyszczony kawałek combra z jelenia marynować w czerwonym winie około 4 godzin. Na rozgrzanej patelni przesmażyć pokrojone prawdziwki z cebulą. Doprawić do smaku solą, pieprzem i…
Tag: dziczyzna
Biwak
Zając po staropolsku.
by marek • • 0 Comments
Biwak
Gołębie pieczone.
by marek • • 1 Comment
Biwak
Udziec jelenia w śmietanie.
by marek • • 0 Comments
Składniki: Udziec lub łopatka z jelenia do 1 kg (BEZ KOŚCI) 10 dag cebuli 6 dag tłuszczu roślinnego 2 dag mąki 1/8 L śmietany 1/8 L octu (najlepiej winnego czerwonego) 1/4 L wody 5 dag suszonych grzybów Liść laurowy Pieprz ziarnisty Ziele Angielskie Przygotowanie: Połowę cebuli pokroić w plastry, wrzucić do wody razem z pieprzem,…