Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: dyniowa

Dyniowy krem Olgi

Przepyszny, aksamitny krem z dyni. Wypróbuj przepis Olgi na jego wykonanie. Lista zakupów: dynia, marchewka, bulion, czosnek.

 

Składniki:

  • 1,5 kg dyni
  • 2 marchewki
  • 1 cebula
  • 1,5 l bulionu warzywnego
  • 150 ml mleczka kokosowego
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/4 łyżeczki suszonego imbiru 
  • 4 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz
  • pestki dyni do posypania
 

Zupa z dyni Kornelii

A teraz przepis dla miłośników zup z dynią w roli głównej. Do wykonania zupy dyniowej będziesz potrzebować: dyni, marchewki, ziemniaków i bulionu. 
 

Składniki:

  • 1 dynia 
  • 2 ziemniaki
  • 2 marchewki
  • 1 l bulionu 
  • 1 cebula
  • 1 łyżka oliwy z oliwek 
  • sok z ½  cytryny
  • ½ łyżeczki zmielonego imbiru w proszku 
  • gałka muszkatołowa
  • sól
  • pieprz
 

Jesienny krem z dyni Adama

Pyszna, idealna na chłodne dni zupa-krem z dyni. Do jego wykonania będziesz potrzebować: dyni, cebuli, czosnku, ziemniaków i marchewki. 
 

Składniki:

  • 1 dynia 
  • 2 ziemniaki
  • 2 marchewki
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 1 łyżka masła 
  • ½  łyżeczki imbiru w proszku 
  • ½  łyżeczki kurkumy 
  • 2 liście laurowe
  • 3 ziela angielskie
  • sól
  • pieprz
  • śmietana i pestki dyni do dekoracji 
 

Jesienny krem z dyni

Pyszna, idealna na chłodne dni zupa-krem z dyni. Do jego wykonania będziesz potrzebować: dyni, cebuli, czosnku, ziemniaków i marchewki. 
 

Składniki:

  • 1 dynia 
  • 2 ziemniaki
  • 2 marchewki
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 1 łyżka masła 
  • ½  łyżeczki imbiru w proszku 
  • ½  łyżeczki kurkumy 
  • 2 liście laurowe
  • 3 ziela angielskie
  • sól
  • pieprz
  • śmietana i pestki dyni do dekoracji 
 

Krem z dyni Karoliny

Poznaj wyjątkowy smak zup-kremów. Znakomite przepisy. Krem z dyni Karoliny. Do jego wykonania potrzebujesz: dyni, bulionu, oliwy z oliwek, marchewki i ziemniaków. 
 

Składniki:

  • 600 g dyni
  • 3 szkl bulionu
  • 2 oliwy z oliwek
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 ziemniak
  • 2 marchewki
  • 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
  • 1/2 szkl śmietany
  • sól
  • pieprz