Składniki: 1 pęczek (ok 15 dkg) zielonej cebuli 5 jaj ugotowanych na twardo 4 łyżki oleju sojowego 1 łyżka musztardy sól pieprz cukier Sposób wykonania: Cebulkę posiekać jajka ugotowane na twardo pokroić w kostkę. Całość delikatnie przemieszać. Następnie olej wymieszać z musztardą, solą, pieprzem oraz cukrem. Powstałym sosem polać sałatkę.
Tag: dymka
Listy
Surówka z pomidorów i dymki
by Danuta Laskowska • • 0 Comments
Składniki: 6 pomidorów 2 dymki sól pieprz cukier puder sok z cytryny Sposób wykonania: Pomidory pokroić w plasterki, które ułożyć na talerzu. Posypać je solą oraz pieprzem. Następnie dymki posiekać i posypać je cukrem i skropić sokiem z cytryny po czym ułożyć je na pomidorach.
Listy
Surówka z pomidorów, kiszonych ogórków i dymki
by Krystyna Włodarczyk • • 0 Comments
Składniki: 4 pomidory 3 ogórki kiszone ½ pęczka dymki sól pieprz cukier puder Sposób wykonania: Pomidory pokroić na plasterki i ułożyć na talerzu jeden obok drugiego. Następnie ogórki pokroić plasterki i ułożyć na pomidorach. Natomiast dymkę posiekać i posypać sałatkę. Całość oprószyć jeszcze solą, pieprzem oraz cukrem pudrem.
Listy
Sałatka jarzynowa w cebuli
by Ania • • 0 Comments
Składniki: 4 cebule 1 ogórek 2 pomidory 1 ugotowane na twardo jajko ½ szklanki majonezu 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Cebulę obrać, ściąć wierzchołek, używając noża i łyżeczki wydrążyć jej środek. Wydrążone kawałki cebuli posiekać. Ogórka obrać ze skóry, jajko ze skorupek. Pomidora sparzyć, obrać ze skórki, przekroić na połowę, usunąć…
Listy
Cebula faszerowana mięsem i ryżem
by Karolina • • 0 Comments
Składniki: 50 dkg mielonego mięsa 8 cebul 2 łyżki posiekanego koperku i pietruszki 1 marchewka 2 szklanki ryżu 2 łyżki koncentratu pomidorowego 32 łyżki oliwy 1 łyżka masła sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Cebulę obrać, ściąć wierzchołek, używając noża i łyżeczki wydrążyć jej środek. Wydrążone kawałki cebuli posiekać. Ryż ugotować na sypko w osolonej wodzie. W…