Składniki: udka z gęsi 20 dkg kaszy perłowej 25 dkg pieczarek 2 cebule rosół proporcjonalnie do kaszy 1 łyżka masła sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Udka gęsi obgotować przez 10 minut w rosole, wyjąć, osuszyć. W żaroodpornym naczyniu rozpuścić masło, nagrzać piekarnik do temperatury 180 stopni, piec mięso polewając masłem. Pieczarki oczyścić, grubo pokroić i pod…
Tag: drobiu
Sałatki
Sałatka jawajska
by A. • • 0 Comments
Skład: 2 banany duże winne jabłko 2 gruszki sok cytrynowy po pół szklanki majonezu i śmietany łyżka musztardy cukier puder sól i pieprz natka Sposób wykonania: Obrać owoce, banany pokroić w plasterki, resztę w małą kostkę i skropić kilkoma łyżkami soku c. Majonez połączyć ze śmietaną i musztarda, doprawić do smaku, wymieszać wszystko…