Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: drobiowe

Drobiowe żołądki z pieczarkami Iwony

Składniki: ½  kg żołądków drobiowych ½ kg pieczarek 2 średnie cebule 3 łyżki przecieru pomidorowego sól, pieprz do smaku olej do smażenia Sposób przyrządzenia: Ugotować żołądki, aż będą miękkie, pokroić w plasterki. Pieczarki oczyścić, cebulę obrać i pokroić w plastry, poddusić na tłuszczu, podlać wodą, dodać żołądki, przecier pomidorowy, dusić jeszcze około 15-20 minut, przyprawić…

Kurczak z ryżem i ananasem

Składniki: woreczek ryżu ¾ puszki ananasa 2 piersi z kurczaka kostka rosołowa 4 łyżki majonezu Sposób wykonania: Pierś kurczaka pokroić na mniejsze kawałki i ugotować w bulionie z kostki rosołowej. W między czasie ryż ugotować według opisu na opkowaniu. Natomiast ananasa odsączyć z zalewy i pokroić w kostkę. Wszytskie skałdniki wymieszać ze sobą, dodajać majonez.

Gęś z pomidorami i papryką

Składniki: 1 gęsia pierś bez skóry (50 dag) 1 cebula 5 pomidorów 2 czerwone papryki 1 ząbek czosnku 1,5 łyżki masła 1 łyżka mąki pszennej sól Sposób wykonania: Czosnek i cebulę posiekać po czym zeszklić go na rozgrzanym maśle, wówczas dodać mięso pokrojone w kostkę, nadal smażyć. Następnie podlać mięso odrobiną wody i dusić około…

Udka z pieczarkami

Składniki: 4 udka z kurczaka 25 dkg pieczarek lub innych grzybów 1 cebula 1 czosnek olej sól, pieprz, papryka Sposób przyrządzenia: Mięso dokładnie umyć, osuszyć, przeciąć w stawie kolanowym na 2 części. Czosnek obrać, zgnieść w prasce, wymieszać z odrobiną oleju i przyprawami, natrzeć nimi udka, odstawić na 60 minut do lodówki. Grzyby oczyścić, pokroić…