Składniki:
- 5 łyżek mąki
- 2 jajka
- sól
- 2 łyżki wody
Składniki: 1 ½ szkl mąki 1 łyzka oleju ¾ szkl wody 1 jajko 10 dag bryndzy 10 dag wędzonej paprykowanej słoniny sól Sposób wykonania: Do mąki wbić jajko, dodać szczyptę soli i całość dokładnie wyroić w trakcie dolewając odrobinę wody aby składniki mogły się połączyć. W między czasie zagotować wodę z dodatkiem soli, wówczas dodać…
Składniki: 3 jajka 100 ml śmietany 12% sól masło Sposób wykonania: Jajka ubić z dodatkiem śmietany oraz soli. Powstałą masę przelać do foremki wysmarowanej masłem. Wstawić miseczkę do garnka wrząca wodą, przykryć folią aluminiową i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 20 minut. Po tym czasie masę wyjąć i pokroić w kostkę.