Składniki: 4 białka z jajek sól łyżka octu winnego Sposób wykonania: Zagotować wodę z dodatkiem octu winnego, wówczas białka wlać na wrzątek. Trzymać na ogniu do momentu, aż się zetną. Następnie je odcedzić i pokroić w kostkę.
Tag: dodatki
Dodatki
Grzanki do żurku
by Eliza Skoczylas • • 0 Comments
Składniki: resztki razowego chleba 1-2 łyżki masła 1-2 łyżki mleka mielona papryka Sposób wykonania: Czerstwy chleb pokroić w kostkę, którą skropić mlekiem. Następnie wrzucić na patelnie z rozgrzanym masłem i podrumienić. Przed podaniem posypać mieloną papryką.
Dodatki
Farsz z szynki i sera do pierogów
by Paulina Noga • • 0 Comments
Dodatki
Farsz z chudego twarogu do pierogów
by Karolina Dudziak • • 0 Comments
Dodatki
Farsz twarogowy z ryżem do pierogów
by Lesława Stec • • 0 Comments
Składniki: 200 g twarogu 1,5 szkl. ugotowanego na sypko ryżu cebula łyżka masła sól pieprz Sposób wykonania: Cebulę posiekać po czym zeszklić ją na rozgrzanym maśle, wówczas dodać ją do twarogu. Całość wymieszać, dodając jeszcze ryż. Powstały farsz doprawić jeszcze do smaku solą oraz pieprzem.



