Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: dodatki

Surówka z buraków i czereśni

Składniki: 2 duże, obrane i starte na grubej tarce buraki 20 wydrylowanych, przekrojonych na połowę czereśni 2 łyżki octu jabłkowego 2 łyżki podprażonych płatków migdałowych sól, pieprz, cukier do smaku Sposób przyrządzenia: W salaterce wymieszać buraki z octem, przyprawić do smaku, odstawić na 60 minut. Dodać czereśnie, wymieszać. Surówkę udekorować płatkami migdałów.

Konfitura z rabarbaru do mięs, deserów

Składniki: 2,5 litra oczyszczonego, pokrojonego w kostkę rabarbaru 4 szklanki cukru 1 szklanka octu jabłkowego 2 łyżeczki mielonego cynamonu szczypta mielonych goździków szczypta mielonego ziela angielskiego Sposób przyrządzenia: W rondlu o grubym dnie wymieszać wszystkie składniki konfitury, doprowadzić do wrzenia, mieszając co kilka minut powoli gotować około 60 – 70 minut. Gorącą konfiturę przełożyć do…

Serowy dip do mięsa z grilla Iwony

Składniki: 1 wężowy ogórek 15 dkg szynki drobiowej 40 dkg homogenizowanego serka jajko sól, pieprz do smaku posiekana  zielona natka pietruszki Sposób przyrządzenia: Jajko ugotować na twardo, obrać i drobno posiekać. Ogórka umyć, obrać i pokroić w drobną kosteczkę. Szynkę pokroić w kostkę. Składniki wymieszać z serkiem  homogenizowanym i doprawić do smaku solą i pieprzem.…