Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: dodatki

Kluski francuskie

Składniki: 2 jajka 3-4 dag mąki 3 dag masła sól Sposób wykonania: Masło, żółtka i szczyptę soli utrzeć ze sobą, wówczas dodać białka ubite na sztywną pianę oraz mąkę. Delikatnie połączyć. Z powstałą masę kłaść łyżeczką na rozgrzaną wodę. Gotować do miękkości.

Sałatka śledziowa z twarożkiem Iwony

Składniki: 6 filetów śledziowych 1 czerwona cebula 2 jabłka 125 ml śmietany 20 dkg tłustego twarożku sól, pieprz do smaku sok z cytryny ½ szklanki posiekanego koperku Sposób przyrządzenia: Filety wymoczyć, osuszyć, pokroić w dzwonka. Cebulę obrać pokroić w półplasterki. Jabłka umyć, obrać, przeciąć, usunąć gniazda  nasienne i pokroić w krążki. Wymieszać twarożek z bitą…