Składniki: 4 cienkie kromki chleba 2 dag masła lub margaryny Sposób wykonania: Kromki chleba pokroić w kostkę, którą wrzucić na patelnie z rozgrzanym tłuszczem. Trzymać na małym ogniu dość często mieszając aż grzanki się zarumienią.
Tag: dodatki
Listy
Kluski grysikowe
by Kamila Pasich • • 0 Comments
Listy
Kluski francuskie
by Agata Mróz • • 0 Comments
Składniki: 2 jajka 3-4 dag mąki 3 dag masła sól Sposób wykonania: Masło, żółtka i szczyptę soli utrzeć ze sobą, wówczas dodać białka ubite na sztywną pianę oraz mąkę. Delikatnie połączyć. Z powstałą masę kłaść łyżeczką na rozgrzaną wodę. Gotować do miękkości.
Listy
Pomarańczowa pasta
by Kataryna • • 0 Comments
Listy
Sałatka śledziowa z twarożkiem Iwony
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 6 filetów śledziowych 1 czerwona cebula 2 jabłka 125 ml śmietany 20 dkg tłustego twarożku sól, pieprz do smaku sok z cytryny ½ szklanki posiekanego koperku Sposób przyrządzenia: Filety wymoczyć, osuszyć, pokroić w dzwonka. Cebulę obrać pokroić w półplasterki. Jabłka umyć, obrać, przeciąć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w krążki. Wymieszać twarożek z bitą…