Składniki: 3 łyżki masła 80 g mielonego maku 2 łyżki cukru pudru Sposób wykonania: Masło spienić w rondelku na małym ogniu. Wówczas dodać mak. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku cukrem pudrem.
Tag: dodatek
Listy
Majonez ze szczypiorkiem
by Marzena Hyjek • • 0 Comments
Listy
Sos czosnkowy na żółtkach
by Magda Warwas • • 0 Comments
Składniki: 4-5 ząbków czosnku 1 łyżeczka soli 2 żółtka 1 szkl. oliwy sok z cytryny Sposób wykonania: Żółtka ubijać w trakcie dodając posiekany czosnek. Następnie nie przerywając mieszania dodawać stopniowo oliwę. Gdy składniki się połączą doprawić do smaku solą oraz sokiem z cytryny.
Listy
Sos pełen ziół
by Ola Sajewicz • • 0 Comments
Składniki: 1 pęczek zielonej cebulki ½ pęczka koperku ½ pęczka bazylii 1 pęczek natki pietruszki ½ szkl jogurtu ½ szkl śmietany 2 łyżka chrzanu pieprz Sposób wykonania: Śmietanę wymieszać z chrzanem oraz jogurtem. Następnie wszystkie zioła drobno posiekać i doda do sosu. Całość jeszcze raz wymiesza i doprawić do smaku pieprzem.
Listy
Puszysty śmietanowy sos
by Dominika Wiechowska • • 0 Comments
Składniki: 150 g creme fraiche 1 łyżeczka skórki startej z cytryny 3 łyżki soku cytrynowego cukier pieprz Sposób wykonania: Śmietankę wymieszać ze skórką i sokiem z cytryny. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.
-300x173.jpg)
.jpg)