Składniki: 20 dag żurawin 1 pomarańcza 1 łyżka cukru 2 łyżki musztardy sól Sposób wykonania: Żurawiny przełożyć do rondelka. Wlać sok z pomarańczy i 6 łyżek wody. Zasypać cukrem i dokładnie zmiksować. Na koniec doprawić do smaku solą oraz musztardą.
Tag: dodatek
Listy
Sos z miodowy z kminkiem
by Wanda • • 0 Comments
Listy
Sos z białego wina do ryb
by Ewelina • • 0 Comments
Składniki: 200 ml białego wina 1 łyżeczka soku z cytryny 4 łyżki sklarowanego masła 100 ml słodkiej śmietany sól pieprz cukier Sposób wykonania: Na patelni z tłuszczem po smażeniu ryby wlać wino i trzymać na małym ogniu aż płyn odpruje do połowy, wówczas wlać śmietanę i doprowadzić do wrzenia. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz…
Listy
Dressing do sałatki
by Magda • • 0 Comments
Składniki: 3 łyżki soku z cytryn 1 ½ łyżki oleju 1 łyżka posiekanej kolendry 1 łyżeczka soli 1 posiekane chili Sposób wykonania: Wymieszać z sokiem z cytryny po czym dodać posiekaną kolendrę, sól oraz z chili.
Listy
Mus z rabarbaru
by Zenek • • 0 Comments
Składniki: 6 dużych łodyg rabarbaru 12 łyżek cukru 6 białek 2 łyżki żelatyny Sposób przyrządzenia: Łodygi rabarbaru umyć, pokroić w kawałki i obgotować, przetrzeć przez sito, posłodzić częścią cukru. Białka ubić z cukrem na sztywna pianę. Żelatynę namoczyć, zalać gorąca wodą i zagotować, połączyć przecier z pianą z białek i żelatyną, ubijać, aż zacznie gęstnieć,…
-300x164.jpg)
.jpg)