
Składniki:
- 100 g majonezu
- 25 ml koniaku
- 1 łyżeczka cukru pudru
- 1 łyżeczka soku cytrynowego
- 1/2 łyżeczki imbiru
- 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej
- pieprz biały

Składniki: grzyby/ podgrzybki, prawdziwki, maślaki, rydze/ Marynata: 1 litr octu 5% sól do smaku ½ łyżki przypraw/ pieprz, ziele angielskie, liście laurowe / 1 cebulka pokrojona w półplasterki Sposób przyrządzenia: Grzyby oczyścić z piasku i starannie wypłukać, wrzucić do niewielkiej ilości wody z dodatkiem soli i cebulki i zagotować prawie do miękkości. Grzyby wyjąć ,…
Składniki: sok z 1 pomarańczy sok z 1 cytryny 1 łyżka miodu kawałek świeżego imbiru Sposób wykonania: Sok z cytryny wymieszać z sokiem z pomarańczy, miodem oraz startym imbirem.
Składniki: 1/4 szklanki oleju 2 łyżeczka cukru 1 łyżeczka nasion gorczycy sól pieprz Sposób wykonania: Gorczycę utrzeć razem z cukrem po czym wymieszać z olejem. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.