Składniki: 1 łyżka utartego chrzanu 1 szklanka majonezu 1 drobno posiekane jabłko 1 ugotowane na twardo posiekane jajko Sposób przyrządzenia: Łyżkę chrzanu wymieszać z majonezem, dodać ugotowane na twardo i posiekane jajko. Umyte, obrane, bez gniazda nasiennego drobniutko posiekane jabłko, wymieszać . Podawać do wędlin i jajek.
Tag: dodatek
Listy
Sos szczypiorkowy Iwony
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: ½ pęczka szczypiorku sok z cytryny 200 ml gęstej kwaśnej śmietany sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Szczypiorek drobniutko posiekać, doprawić do smaku solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny. Odstawić na 10 minut, następnie wymieszać ze śmietaną. Podawać z wędliną.
Listy
Sałata z pomarańczami
by Magdalena • • 0 Comments
Składniki: 2-3 główki sałaty 2 pomarańcze 4 łyżki oleju 1 łyżka octu winnego 1 łyżeczka musztardy sól pieprz Sposób wykonania: Sałatę porwać na mniejsze kawałki a obrane pomarańcze podzielić na cząstki. Następnie olej wymieszać z octem oraz musztardą. Polać sałatkę i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Listy
Sos jogurtowo-pomarańczowy – Anety
by Aneta Ciępka • • 0 Comments
Listy
Sałatka z sałaty, pomidora i cebuli
by Marzena Dybich • • 0 Comments
Składniki: 1 główka sałaty 2 duże pomidory 1 cebula 2 łyżki octu winnego 5 łyżek oliwy sól Sposób wykonania: Sałatę porwać na mniejsze kawałki, pomidory pokroić w kostkę a cebulę posiekać. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Całość skropić octem oraz oliwą. Doprawić do smaku solą.

