
Składniki:
- 2 kubeczki serka homogenizowanego
- 2 szklanki jogurtu
- 2 łyżki cukru
- sok z cytryny

Składniki: 3/4 szklanki majonezu 1 łyżka śmietany 1 łyżka octu winnego curry Sposób wykonania: Majonez wymieszać ze śmietaną i octem winnym. Doprawić do smaku curry.
Składniki: 50 dag różnych świeżych lub mrożonych owoców (maliny, truskawki, wiśnie, jabłka, melon) 1/2 szklanki cukru pudru 2 kieliszki wina deserowego lub koniaku Sposób wykonania: Owoce pokroić na mniejsze kawałki. Całość skropić winem i posypać cukrem.
Składniki: 40 dag malin 1 kieliszek rumu 1/2 szklanki śmietanki 1 łyżka cukru pudru Sposób wykonania: Oczyszczone maliny przesypać do salaterki i skropić rumem. Następnie śmietankę ubić z cukrem pudrem i polać nią owoce.
Składniki: 50 dag moreli 5 dag migdałów sos: 2 żółtka 4 łyżki cukru 1 kieliszek do wina soku z czarnych porzeczek Sposób wykonania: Morele pokroić w kostkę i przełożyć do salaterki. Następnie żółtka utrzeć razem z cukrem. Gdy składniki się połączą wlać jeszcze wino. Wymieszać i polać brzoskwinie. Na koniec posypać posiekanymi migdałami.