
Składniki:
- 8 kromek bułki paryskiej
- bazylia, oregano
- 2 dag masła lub margaryny

Składniki: 3 dag suszonych grzybów cebula 3 dag smalcu 3 dag mąki 10 dag śmietany sól pieprz Sposób wykonania: Na rozgrzanym smalcu przesmażyć posiekaną cebulę i grzyby. Następnie wlać śmietanę i zagęścić sos mąką. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Składniki: 750 g ziemniaków 1 ogórek 150 g wędzonego boczku 1 łyżka masła 100 ml majonezu sok z cytryny ½ pęczka natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Ugotowane ziemniaki pokroić w kostkę. Następnie boczek również pokroić w kostkę i przesmażyć go na rozgrzanym maśle. Całość polać majonezem i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem…