Składniki: 25 dag śmietany 10 g musztardy 50 g oliwek szczypta soli Sposób wykonania: Śmietanę wymieszać z musztardą. Następnie dodać pokrojone oliwki. Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą.
Tag: dodatek
Listy
Sos tatarski z korniszonami i grzybkami
by Darek Poręba • • 0 Comments
Listy
Sos vinaigrette Jadwigi
by Jadwiga Pliszka • • 0 Comments
Składniki: 2 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy 1 łyżeczka octu 1 łyżka wody 1 garść posiekanego kopru szczypta soli szczypta pieprzu szczypta cukru Sposób wykonania: Czosnek posiekać i czym doda do niego wszytki pozostałe składniki. Dokładnie połączyć energicznie mieszając.
Listy
Sos winowy
by Bożena Mościcka • • 0 Comments
Składniki: 1 szkl białego wytrawnego wina ½ szkl cukru 1 jajko 2 łyżki skórki z cytryny 1 łyżka mąki ziemniaczanej Sposób wykonania: Wszystkie podane składniki wrzucić do rondla i podgrzewać około 2 minut cały czas mieszając.
Listy
Sos z białej czekolady
by Julia Zawadka • • 0 Comments
Składniki: 10 dag białej czekolady 125 ml śmietanki kremówki Sposób wykonania: Czekoladę połamać na mniejsze kawałki i zalać ją śmietaną. Następnie podgrzewać na małym ogniu cały czas mieszając aż czekolada sie rozpuści a składniki się połączą.