Składniki: ½ szkl. oliwy z oliwek 2 ząbki czosnku 1 łyżka musztardy sok z ½ cytryny sól pieprz Sposób wykonania: Musztardę wymieszać z oliwą, sokiem z cytryny i posiekanym czosnkiem. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Tag: dodatek
Listy
Sos imbirowo-miodowy
by Agata • • 0 Comments
Składniki: cytryny 2 łyżki ketchupu łyżeczka płynnego miodu łyżka oliwy szczypta imbiru Sposób wykonania; Z cytryny wycisnąć sok po czym dodać do niego ketchup, miód oraz oliwę. Gdy składniki się połączą dodać jeszcze kawałek startego imbiru. Całość dokładnie wymieszać.
Listy
Sos z rodzynkami i jajkiem do śledzi
by Kinga Majos • • 0 Comments
Składniki: 1 szkl gęstej śmietany 1 szkl jogurtu naturalnego 2 jaja na twardo 3 łyżki majonezu 3 łyżki chrzanu ze słoika pół szklanki rodzynek 4 łyżki posiekanej zielonej pietruszki sól cukier pieprz sok z połowy cytryny Sposób wykonania: Śmietanę wymieszać z jogurtem i majonezem. Dodać do nich chrzan, posiekane jajka, natkę pietruszki oraz rodzynki. Całość…
Listy
Sos majonezowo cytrynowy
by Ewelina Wojtkiewicz • • 0 Comments
Listy
Sos borowikowy z pomidorami
by Marzena Żaba • • 0 Comments
Składniki: 400 g świeżych borowików 4 pomidory 1 ząbek czosnku 1 szalotka 1 cebula 2 łyżki natki pietruszki oliwa z oliwek sól świeżo zmielony czarny pieprz Sposób wykonania: Grzyby zalać wodą i odstawić na noc. Następnego dnia ugotować w tej samej wodzie w której się moczyły. Następnie na rozgrzanej oliwie zeszklić posiekana cebule, szalotkę oraz…