Składniki: 2 łyżki musztardy ostrej 3 łyżki ketchupu 1 szklanka śmietanki 30-proc. 50 ml whisky cukier kapary sól Sposób wykonania: Śmietankę ubić na sztywno. Następnie nie przerywając mieszania dodawać stopniowo musztardę oraz ketchup Gdy składniki się połączą dodać jeszcze whisky oraz kapary. Na koniec doprawić do smaku solą oraz cukrem.
Tag: dodatek
Listy
Sos musztardowy z curry
by Zygmunt Marchlewski • • 0 Comments
Listy
Sos grzybowy do ryb
by Elwira Świda • • 0 Comments
Składniki: 5 dag suszonych grzybów cebulka łyzka masła 2 łyżki mąki 2 łyżki wkasnej śmietany sól pieprz Sposób wykonania: Grzyby zalac woda i odstawić na kilka godzin. Po tym czasie dodać posiekaną cebulę oraz szczypte soli. Gotować na małym ogniu pod pryzkryciem do miękkości grzybów. Wówczas grzyby pokroić na mniejsze kawałki. A na maśle przesmazyć…
Listy
Sos z estragonem do świątecznych sałatek
by Danuta Bogacka • • 0 Comments
Składniki: cebula sok z ½ cytryny 3 łyżki oleju ½ łyżeczki estragonu Sposób wykonania: Sok z cytryny wymieszać z olejem. Następnie dodać posiekaną cebulę i estragon. Całość dokładnie wymieszać.
Listy
Sos pomidorowy do sałatek Kasi
by Kasia Wilk • • 0 Comments
Składniki: 4 łyżki majonezu łyżka koncentratu pomidorowego sok z cytryny sól pieprz cukier Sposób wykonania: Majonez wymieszać z koncentratem pomidorowym. Następnie doprawić do smaku solą, cukrem oraz pieprzem.