Składniki: 4 parówki drobiowe 2 średnie pomidory 3 szklanki ugotowanego makaronu kolanka 1 czerwona papryka 1 opakowanie sera feta 1 paczuszka sosu włoskiego ½ pęczka posiekanego zielonego koperku Sposób przyrządzenia: Ser, pomidory i paprykę pokroić w kostkę, parówki w plastry, dodać posiekany koperek, połączyć z ugotowanym makaronem, wymieszać z sosem przyrządzonym wg przepisu na opakowaniu,…
Tag: dodatek
Listy
Sałatka z kabanosami
by Elwira Pacia • • 0 Comments
Składniki: 1 puszka kukurydzy 1 puszka fasolki czerwonej z puszki kilka korniszonów 1 czerwona papryka 25 dkg żółtego sera Gouda ½ szklanki majonezu 2 łyżki musztardy 4-5 kabanosów 1 cebula chili sól, pieprz do smaku olej do smażenia Sposób przyrządzenia: Kabanosy pokroić w krążki, lekko podsmażyć na oleju. Paprykę, ogórki, cebulę, ser pokroić w kostkę,…
Listy
Sałatka z paluszków krabowych z warzywami
by Celina Kaczka • • 0 Comments
Składniki: 25 dkg paluszków krabowych 6 jajek 1 mały słoik selera 1 mały słoik ogórków konserwowych 1 szklanka majonezu 1 słoiczek konserwowych pieczarek 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 4 ząbki czosnku 1 łyżeczka musztardy sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Paluszki krabowe, ugotowane na twardo jajka i ogórki pokroić w kostkę. Pieczarki w…
Listy
Sałatka z kurczakiem i cykorią
by Monika Lech • • 0 Comments
Składniki: filet z kurczaka 4 cykorie 3 jajka 1 żółtko 2 łyżki ostrej musztardy sok z jednej cytryny ½ szklanki oleju sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Filet umyć, obgotować w osolonej wodzie, osączyć, ostudzić i pokroić w kosteczkę. Majonez: ugotować 3 jajka, na twardo, wystudzić, obrać. Żółtka zmiksować z surowym żółtkiem, wlewając stopniowo olej,…
Listy
Surówka z brokułów Iwony
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 1 brokuł 1 łyżka posiekanego szczypiorku 1 łyżka posiekanego koperku 1 łyżka posiekanej zielonej natki pietruszki ½ szklanki posiekanych orzechów włoskich ½ szklanki majonezu 1 łyżka gęstego jogurtu naturalnego 2-3 ząbki czosnku sok z cytryny sól, biały pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Brokuł umyć, osączyć na papierowym ręczniku, odciąć twarde części łodyg, razem z…