Składniki:
- ½ szkl. zmielonego przesianego cukru
- łyżka rumu
- sok z ½ cytryny
Składniki: ½ szkl. zmielonego przesianego cukru ½ białka sok z ½ cytryny ½ łyżeczki soku z żurawin Sposób wykonania: Cukier z dodatkiem białka oraz soku cytryny ucierać łyżeczką do momentu, aż masa stanie się biała ale nie powinna być zbyt gęsta. Następnie dodać sok żurawiny i dokładnie wymieszać.
Składniki: 1 szkl. sago 1 ½ łyżki masła śmietankowego 2-3 jajka łyżka posiekanej natki pietruszki Sposób wykonania: Sago ugotować po czym odcedzić go i przełożyć do rondelka. Dodać masło, wymieszać i całość podgrzać. W między czasie ugotować jajka, które posiekać i razem z posiekaną natką pietruszki dodać do sago, wymieszać.
Składniki: ½ szkl. ryżu łyżka masła 2-3 jajka sól pieprz łyżka posiekanego koperku Sposób wykonania: Ugotować ryż według przepisu na opakowaniu po czym dodać do niego łyżkę masła. Następnie ugotować jajka i drobno je posiekać po czym dodać do ryżu razem z posiekanym koperkiem. Całość wymieszać i doprawić do smaku solą.
Składniki: mała główka kapusty 6 łyżek masła 3 łyżeczki soli 2-3 jajka pieprz łyżka posiekanego koperku Sposób wykonania: Kapustę poszatkować po czym oprószyć ja solą i odstawić na 20 minut. Po tym odcisnąć ją z soku który się wytworzył i przelać wrzątkiem. Następnie dodać masło, wymieszać i dusić ją na małym ogniu. W między czasie…