Składniki: 50 g pistacji ½ szkl. drobno zmielonego cukru 3-4 krople olejku pomarańczowego odrobina kwasku cytrynowego łyżeczka piure ze szpinaku Sposób wykonania: Pistację utłuc po czym wymieszać z cukrem, olejkiem pomarańczowym i kwaskiem cytrynowym. Gdy masa stanie się gładka i jednolita dodać jeszcze piure ze szpinaku aby zabarwił lukier na zielono.
Tag: dodatek do potraw
Dodatki
Masa morelowa do ciast
by Janina Janiak • • 0 Comments
Składniki: 6 moreli ½ szkl. drobno zmielonego cukru Sposób wykonania; Z moreli usunąć pestki po czym wrzucić je do rondelka. Zasypać je cukrem i podlać odrobiną wody i ugotować. Na koniec rozmiękczone morele przetrzeć przez sito.
Dodatki
Masa jabłkowa do ciast
by Janina Janiak • • 0 Comments
Dodatki
Masa czekoladowa do ciast
by Janina Janiak • • 0 Comments
Dodatki
Lukier pomarańczowy
by Karol Górka • • 0 Comments
Składniki: ½ szkl. drobno zmielonego cukru 1 duża pomarańcza sól Sposób wykonania: Skórkę z pomarańczy zetrzeć na tarce po czym utrzeć ją z cukrem. W trakcie dodać ¾ łyżki soku wyciśniętego z pomarańczy. Doprawić do smaku solą.