Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: dodatek do potraw

Przyprawa z Włoch

Składniki: 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki posiekanej bazylii 2 rozgniecione ząbki czosnku 2 łyżeczki skórki startej z cytryny ½ łyżeczki suszonego tymianku ½ łyżeczki suszonego oregano ½ łyżeczki pieprzu Sposób wykonania: Wszystkie podanie składniki wrzucić do miseczki i dokładnie wymieszać. I mamy wspaniała przyprawę prosto z Włoch.

Lukier karmelowy

Składniki: 225 g cukru pudru 75 g masła 100 g brązowego ryżu 2 łyżki śmietany Sposób wykonania: Masło oraz cukier wrzucić do rondelka i podgrzewać (nie doprowadzić do wrzenia!) Po około 2 minutach dodać śmietanę, dokładnie wymieszać i wówczas zagotować. Następnie zdjąć z ognia i wymieszać z cukrem pudrem.