Składniki: 6 marchewek łyżka masła 2-3 jajka Sposób wykonania: Obraną marchewkę ugotować w niewielkiej ilości osolonej wody po czym ją odcedzić i drobno posiekać. Następnie ugotować jajka na twardo i drobno je spiekać, wymieszać z marchewką. Dodać jeszcze odrobinę bulionu aby masa była rzadsza. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Tag: dodatek do potraw
Dodatki
Farsz z kaszy gryczanej i jajek do pasztecików
by Laura Zaremba • • 0 Comments
Składniki: 1 ¼ szkl. kaszy gryczanej łyżka masła bulion 1 cebula 2-3 jajka sól Sposób wykonania: Kaszę zalać wodą i ugotować. W między czasie posiekać cebulkę i przesmażyć ja na rozgrzanym maśle. Następnie ugotować jajka na twardo po czym je posiekać. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą dodając odrobinę bulionu. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Dodatki
Przyprawa turecka
by Małgorzata Kostrzewa • • 0 Comments
Składniki: 2 łyżki posiekanej mięty 3 rozgniecione ząbki czosnku 1 łyżka startego imbiru 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka zmielonego kminku pieprz Sposób wykonania: Wszystkie składniki wrzucić do miseczki i dokładnie wymieszać.
Dodatki
Przyprawa grecka na warzywnej bazie
by Danuta Czyżewska • • 0 Comments
Składniki: 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki posiekanego oregano 2 łyżeczki posiekanego rozmarynu 1 łyżka startej skórki cytryny 1 łyżeczka granulowanego czosnku pieprz Sposób wykonania: Wszystkie składniki wrzucić do miseczki i dokładnie wymieszać. Przyprawa może być przechowywana przez dłuższy czas w lodówce.
Dodatki
Przyprawa ziołowa
by Judyta Rakowska • • 0 Comments
Składniki: 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżeczki posiekanego tymianku 3 ząbki rozgniecionego czosnku 2 łyżki posiekanej bazylii ¼ łyżeczki czerwonej papryki Sposób wykonania: Wszystkie podanie składniki wrzucić do miseczki i dokładnie wymieszać.