Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: dodatek do potraw

Farsz z marchewki do pasztecików

Składniki: 6 marchewek łyżka masła 2-3 jajka Sposób wykonania: Obraną marchewkę ugotować w niewielkiej ilości osolonej wody po czym ją odcedzić i drobno posiekać.  Następnie ugotować jajka na twardo i drobno je spiekać, wymieszać z marchewką. Dodać  jeszcze odrobinę bulionu aby masa była rzadsza. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.  

Farsz z kaszy gryczanej i jajek do pasztecików

Składniki: 1 ¼ szkl. kaszy gryczanej łyżka masła bulion 1 cebula 2-3 jajka sól Sposób wykonania: Kaszę zalać wodą i ugotować. W między czasie posiekać cebulkę i przesmażyć ja na rozgrzanym maśle. Następnie ugotować jajka na twardo po czym je posiekać. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą dodając odrobinę bulionu. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.