Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: dodatek do potraw

Farsz rybny do pasztetów

Składniki: 600 g szczupaka 1 cebula 3-5 zmielonych ziaren pieprzu ½ bułki paryskiej 1 szkl. mleka ½ szkl. bulionu rybnego 2 łyżki masła 1 jajko sól gałka muszkatołowa łyżka posiekanej natki pietruszki Sposób wykonania: Cebulę posiekać i podsmażyć na rozgrzanym maśle, wówczas dodać posiekaną rybę. Całość lekko podsmażyć, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Następnie…

Farsz mięsny do pasztetów

Składniki: 750 g mielonego mięsa 1 szkl. masła 2 jajka ½ szkl. śmietany 100 g grzybów 1 cebula 1 szkl. startego żółtego sera łyżka posiekanej natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Grzyby oraz cebulę posiekać po czym podsmażyć na rozgrzanym maśle. Następnie dodać mięso, przesmażyć i dodać ser, jajka, śmietanę oraz natkę pietruszki. Całość wymieszać…

Ciasto parzone na paszteciki

Składniki: 1 ¼ szkl. wody ½ szkl. masła 2 szkl. mąki 4 żółtka sól Sposób wykonania: Wodę z dodatkiem masła zagotować po czym stopniowo dodawać mąkę cały czas mieszając. Odstawić masę do ostygnięcia, wówczas wbić żółtka i doprawić solą. Dokładnie wyrobić. Ciasto idealne na paszteciki.