Składniki: 400 g miętusa cebula 2 łyżki masła sól pieprz ugotowana wątróbka z miętusa łyżka śmietany 1 żółtko Sposób wykonania; Z miętusa usunąć ości, oprószyć mąką i posiekać po czym podsmażyć go na łyżce rozgrzanego masła. W między czasie w innym rondelku na pozostałym maśle przesmażyć posiekaną cebulę po czym połączyć ją z rybą. Dodać…
Tag: dodatek do potraw
Dodatki
Farsz rybny do pasztecików
by Katarzyna Podgórska • • 0 Comments
Składniki: 400 g szczupaka 1 cebula 3 łyżki masła 1 jajko sól pieprz Sposób wykonania; Rybę odfiletować po czym ugotować. W między czasie posiekać cebulę i zeszklić ją na rozgrzanym maśle. Ugotowaną rybę posiekać i połączyć z cebulą. Nadal smażyć na małym ogniu. Doprawić do smaku pieprzem a na koniec wymieszać jeszcze z posiekanym jajkiem.
Dodatki
Farsz ze słoniny do pasztecików
by Katarzyna Podgórska • • 0 Comments
Składniki: 400 g słoniny cebula 2-3 ziarna pieprzu 3-5 ziaren ziela angielskiego szczypta majeranku łyżka posiekanego koperku 1 surowe jajko Sposób wykonania: Słoninę pokroić w drobną kosteczkę po czym dodać do niej posiekaną cebule, ziele angielskie, majeranek, posiekany koperek oraz surowe jajko. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Dodatki
Masło śledziowe
by Julia Turek • • 0 Comments
Składniki: 200 g masła 70 g filetów śledziowych 4 g gorczycy Sposób wykonania: Filety zemleć dwa razy w maszynce po czym zmiksować je z miękkim masłem oraz gorczycą. Następnie uformować batonik i schłodzić go w lodówce.