Składniki: 5 łyżek cukru 3 cebule 1 szkl bulionu 1 cytryna 1 łyżka masła szczypta soli 1 łyżka mąki Sposób wykonania: Na rozgrzanym maśle przesmażyć cukier aby powstał karmel, wówczas rozprowadzi go bulionem. Następnie dodać posiekaną cebule. Doprawić do smaku sokiem z cytryny oraz solą. Zaprawić odrobiną mąki.
Tag: do sałatek
Listy
Sos serowy niebieski
by Alina Szymura • • 0 Comments
Składniki: 1 szalotka 10 dag sera rokfor ½ szkl białego wina 1 szkl jogurtu naturalnego 1 łyżka masła szczypta pieprzu Sposób wykonania: Cebulę posiekać i podsmażyć na rozgrzanym maśle. Następnie dodać pokruszony ser, wino oraz jogurt. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku pieprzem.
Listy
Sos szwedzki
by Sylwia Fijołek • • 0 Comments
Listy
Sos śmietanowy na oliwie
by Agata Janczewska • • 0 Comments
Listy
Sos śmietanowy z oliwkami
by Teresa Czarkowska • • 0 Comments
Składniki: 25 dag śmietany 10 g musztardy 50 g oliwek szczypta soli Sposób wykonania: Śmietanę wymieszać z musztardą. Następnie dodać pokrojone oliwki. Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą.