Składniki: 0,25 kg masła 0,25 kg żółtego sera 0, 25 kg mąki sól 1 żółtko tarta bułka Sposób wykonania: Ser zetrzeć na tarce po czym wymieszać go z mąką, masłem oraz szczyptą soli. Z powstałej masy formować małe kuleczki. Układać je na blasze wysmarowanej masłem i posypanej bułka tartą. Na koniec posmarować bułeczki jeszcze żółtkiem.…
Tag: do mięs
Dodatki
Masło musztardowe
by Roksana Kujawa • • 0 Comments
Dodatki
Masło kawiorowe
by Donata Lewicka • • 0 Comments
Składniki: 300 g masła 150 g kawioru sól sok z cytryny Sposób wykonania: Masło utrzeć aby miało konsystencje gęstej śmietany. Następnie nie przerywając ucierania dodawać kawior oraz sok z cytryny. Doprawić do smaku kawiorem.
Dodatki
Masło grzybowe
by Jadwiga Gołębiowska • • 0 Comments
Składniki: 200 g masła 100 g marynowanych grzybów 2-3 cebule 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego sól pieprz Sposób wykonania: Marynowane grzyby sparzyć wrzątkiem po czym razem z cebulą zemleć w maszynce. Doprawić je do smaku solą oraz pieprzem i wymieszać z koncentratem pomidorowym. Na koniec masło utrzeć aby było miękkie i połączyć z pozostałymi składnikami.
Dodatki
Masło czosnkowe
by Jadwiga Gołębiowska • • 0 Comments
Składniki: 200 g masła 4 ząbki czosnku łyżka posiekanej natki pietruszki łyżka posiekanego koperku sól Sposób wykonania: Czosnek obrać po czym zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Następnie dodać go do miękkiego masła. Wrzucić jeszcze posiekaną natkę pietruszki i koperek. Doprawić do smaku solą i całość dokładnie wymieszać.

