Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: do mięs

Farsz z wołowiny do pasztecików

Składniki: 400 g gotowanej wołowiny 1 cebula łyżka masła ½ łyżeczki soli pieprz 2 jajka ugotowane na twardo łyżka posiekanego koperku 2 łyżki bulionu Sposób wykonania: Wołowinę drobno pokroić a cebulę posiekać po czym przesmażyć je na rozgrzanym maśle. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i odstawić do ostygnięcia. W między czasie posiekać jajko i…

Farsz grzybowy do pasztecików

Składniki: 400 g świeżych grzybów ½ łyżki posiekanego szczypiorku ½ łyżki posiekanego koperku łyżka masła 2 łyżki śmietany sól pieprz Sposób wykonania: Kapelusze grzybów pokroić po czym wrzucić je do rondelka. Dodać koperek i natkę oraz sól i pieprz do smaku. Całość dokładnie wymieszać i trzymać na małym ogniu. Gdy grzyby puszczą sok, wówczas dodać…

Dietetyczne pulpeciki

Składniki: 1 jajko 1 cebula sól pieprz łyżka mąki 2-3 łyżki tartej bułki 1-2 łyżki masła Sposób wykonania: Cebulę zetrzeć na tarce po czym wymieszać ja z jajkiem. Następnie dodać łyżkę mąki, tarta bułkę oraz masło. Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Z powstałej masy formować małe kuleczki, które ugotować w osolonej…