Składniki: 4 łyżki tartej bułki 100 ml mleka 100 g wieprzowiny 1 cebula 1 łyżka masła 1 jajko sól pieprz Sposób wykonania: Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym maśle po czym zemleć ja razem z bułką namoczoną w mleku oraz mięsem. Dodać jeszcze jajko, wymieszać i doprawić do smaku
Tag: do knedli
Warzywa
Farsz z ryżu i mięsa do knedli
by Dagmara Bogusławska • • 0 Comments
Składniki: 50 g ryżu 70 g surowego mięsa 1 jajko 1 cebula 1 łyżka masła sól pieprz Sposób wykonania: Ryż zalać 150 ml wody i ugotować. W między czasie posiekaną cebulę przesmażyć na rozgrzanym maśle po czym zemleć razem z mięsem. Następnie dodać jajko oraz ryż, dokładnie wymieszać i doprawić do smaku.