Składniki: 1 łyżka musztardy 2 łyżki ketchupu 4 łyżki majonezu 1 łyżka oliwy 1 łyżeczka oregano 3 ząbki czosnku szczypta słodkiej papryki szczypta ziołowej przyprawy do grilla (Wg. uznania można dodać jogurt naturalny lub śmietanę) Sposób wykonania: Wszystkie składniki wymieszać i voila ! Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Aleksandrę Englart
Tag: do grilla
Dipy
Dip oliwny do warzyw z grilla
by Halina Jopek • • 0 Comments
Składniki: 1 szkl. oliwy sok z 1 cytryny sól pieprz Sposób wykonania: Sok z cytryny wymieszać dokładnie z oliwą. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Dipy
Dip serowy do warzyw z a grilla
by Halina Jopek • • 0 Comments
Dipy
Dip miętowy do warzyw z grilla
by Halina Jopek • • 0 Comments
Składniki: 1 szkl. jogurtu naturalnego 1 łyżka posiekanych listków mięty sól Sposób wykonania: Mięte posiekać po czym dodać ja do jogurtu. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą
Grill
Moje sosy do mięs z grilla
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
1. Sos balsamiczny Składniki: 1 szklanka octu balsamicznego 3/3 szklanki pikantnego keczupu 1/3 szklanki brązowego cukru 1 bardzo drobno posiekany ząbek czosnku 1 łyżka sosu Worcester 1 łyżka dobrej musztardy ½ łyżeczki soli ½ łyżeczki białego mielonego pieprzu Sposób przyrządzenia: W małym rondlu wymieszać wszystkie składniki, doprowadzić do wrzenia i powoli podgrzewać mieszając przez około…