Składniki:
- ½ szklanki mleka
- 2 szklanki mleka w proszku (pełnego)
- ⅔ szklanki cukru
- 350 g masła
- 16 g cukru waniliowego
Składniki: 1,5 łyżki cukru pudru (lub zwykłego) 1,5 łyżki kawy rozpuszczalnej ½ szkl wody Sposób wykonania: Cukier wsypać do rondelka i zalać go wodą. Doprowadzić do wrzenia aby cukier się roztopił. Wówczas dodać kawę i całość dokładnie wymieszać.
Składniki: 1 litr mleka 2 budynie waniliowe z cukrem 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru 1 żółtko 250 g masła około 150 g wiórek kokosowych Sposób wykonania: Do mleka wlać cukier po czym zagotować aby cukier mógł się rozpuścić. Następnie do mąki wlać trochę mleka, wymieszać i wlać do reszty. Całość dokładnie wymieszać a…