Składniki;
- 1 kg filetu z indyka
- 2 pory
- 30 dag pieczarek
- 2 cebule
- 200 ml słodkiej śmietany
- 20 dag żółtego sera
- 3 torebki ryżu
- sól
- pieprz
- vegeta
- 2 łyżki margaryny
Składniki: 50 dag wątróbki 30 dag pieczarek 2 cebule 15 dag żółtego sera olej 3 łyżki mąki vegeta pieprz słodka papryka Sposób wykonania: Pieczarki pokroić w plasterki a cebule w krążki i razem udusić na rozgrzanym oleju, wówczas doprawić do smaku paprykę, pieprzem i Vegetą. Następnie wątróbkę pokroić na małe kawałki, które oprószyć mąką i…
Składniki: 1 kg filetów z kurczaka 3 papryki(różne kolory) mały słoik ogórków konserwowych olej 5 łyżek ketchupu curry 2 kostki rosołowe puszka ananasa 2 woreczki ryżu łyżka Vegety Sposób wykonania: Filety pokroić w kostkę, którą oprószyć curry a potem obsmażyć na rozgrzanym oleju. W między czasie ryz ugotować według opisu an opukaniu. Gdy mięso się…
Składniki: udka z kurczaka sól olej mąka jajko bułka tarta Sposób wykonania: Z udek zdjąć skórę i delikatnie wyciągnąć kości aby mięso się nie rozpadło. Wówczas oprószyć udka solą, obtoczyć w mące, roztrzepanym jajku i na końcu w bułce tartej. Następnie usmażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.