Składniki:
- 1 kg mięsa mielonego
- 0,5 kg kapusty
- 3 szt. marchwi
- 2 szt. pietruszki
- 2 ząbki czosnku
- 1 szkl. bułki tartej
- 3 jajka
- 1 łyżka wegety
- 2 cebule
Upiec zwyczajnym sposobem naleśniki i nałożyć farszem następującym: wziąć pozostałej wołowej lub cielęcej pieczeni, usiekać drobno, osolić, opieprzyć, wbić 2 żółtka, l całe jajo, podsmażyć tartej cebuli w maśle, wrzucić doń masę, wymieszać dobrze na ogniu i nałożyć naleśniki, zwijać je w trąbkę, krajać w skośne kawałki, maczać każdy kawałek w rozbitym jajku, obsypać tartą…
Składniki: – 1 kg bobu, – 2 duże cebule, – 25 dkg chudego boczku – 2-3 ząbki czosnku, – 30 dkg pieczarek, – sól, – pieprz, – majeranek, – koncentrat pomidorowy Sposób przygotowania: Bób w połowie ugotwać w osolonej wodzie, jak zmieknie to zlać wode, na patelni podsmazyc cebule pokrojoną, pieczarki i boczek. Do tego dodac…
*Cykl – przepisy mistrzów Składniki: (1 porcja) Borowik mrożony – 50 g Pierożek z m. Kaczki – 80 g Sos z grzybów leśnych – 20 g Seler oczyszcz. – 10 g Marchew oczyszcz. – 18 g Ogórki zielone – 25 g Masło – 10 g Sposób przyrządzenia: Przygotować z kaczych piersi farsz. Ciasto pierogowe wałkować…